Lancering website voor alle info over lokale verkiezingen 14 oktober 2018

Datum
12-02-2018

BRUSSEL, 12 februari 2018.  Op 14 oktober 2018 trekt de Vlaamse kiezer naar de stembus om nieuwe gemeente- en provincieraadsleden te kiezen. In Antwerpen komen daar nog stadsdistrictsraden bij. Naar aanleiding hiervan lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. 

Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en kunnen de lokale verkiezingen op een vlotte manier verlopen”, aldus Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans.

Hoe geef ik een volmacht en kan dat als ik in het buitenland ben? Waar kan ik mijn verkiezingsaffiches plakken? Welke regels gelden bij de organisatie van de verkiezingen? De antwoorden op deze en andere praktische vragen staan op vlaanderenkiest.be. Doorheen het verkiezingsjaar zal de website steeds aangevuld worden met actuele informatie. 

Van zodra de resultaten op 14 oktober definitief gekend zijn, verschijnen die op dezelfde URL vlaanderenkiest.be

***

Wenst u op de hoogte te blijven van de verkiezingsactualiteit: abonneer u dan op de ‘nieuwsbrief vlaanderenkiest.be’. 

Of abonneer u op het ABB Twitterkanaal: @ABB_Vlaanderen!  

Voor meer informatie, bezoek de website: vlaanderenkiest.be of contacteer info@vlaanderenkiest.be

CONTACTPERSOON ABB

Charlotte Cols

Charlotte.cols@kb.vlaanderen.be

OVER HET AGENTSCHAP BINNENLANDS BESTUUR

Het Agentschap Binnenlands Bestuur wil burgers en bestuur verbinden en versterken.

Meer info over ABB